نشست هم اندیشی مدیرعامل گروه سرمایهگذاری دارویی گلرنگ با اعضای هیئت علمی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی گروه سرمایهگذاری دارویی گلرنگ، روز یکشنبه ۲۴ فروردینماه ۱۴۰۴، نشستی صمیمانه میان مهندس قاسمعلی آشفته مدیرعامل گروه سرمایهگذاری دارویی گلرنگ و جمعی از اعضای هیئت علمی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.
این نشست با هدف هماندیشی، تبادل تجربیات و بررسی راهکارهای توسعه همکاریهای علمی، تحقیقاتی و صنعتی برگزار شد.
مهندس آشفته مدیرعامل گروه سرمایه گذاری دارویی گلرنگ با ارائه گزارشی از روند فعالیتها، دستاوردها و برنامههای راهبردی گروه دارویی گلرنگ، به معرفی ظرفیتهای گسترده این مجموعه در حوزههای تولید دارو، مواد مؤثره دارویی و مکملهای غذایی و دارویی پرداخت.
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری دارویی گلرنگ ضمن اشاره به تنوع شرکتهای زیرمجموعه گروه دارویی گلرنگ، از حضور ۸ شرکت دانش بنیان در میان ۱۴ شرکت تابعه خبرداد.
وی با اشاره به صادرات محصولات گلرنگ به کشورهایی مانند روسیه، هند، ترکیه، منطقه اوراسیا و چند کشور آفریقایی، افزود: در سال ۱۴۰۳، با تلاش مدیران و پشتوانه ارزشمند متخصصان گلرنگ، فصل جدیدی در حوزه صادرات مکملها در هلدینگ آغاز شده است. این مسیر نهتنها برای کشور ارزآوری دارد، بلکه میتواند به ارتقای فناوری، افزایش رقابتپذیری و تقویت برند ملی در عرصه بینالمللی منجر شود.
مدیرعامل گروه دارویی گلرنگ در ادامه به برخی پروژههای فناورانه شاخص گروه اشاره کرد و گفت: برای نخستینبار در کشور بیش از ۲۰ محصول دارویی توسط متخصصان گلرنگ به تولید رسیده و وارد بازار شده اند. همچنین در حوزه داروهای ترک اعتیاد نیز گامهای نوآورانهای برداشتهایم و به تولید محصولات نوینی رسیدهایم که تا پیش از این وارداتی بودند.
وی همچنین با اشاره به توانمندی شرکتهای زیرمجموعه گروه دارویی گلرنگ در تولید مواد مؤثره دارویی (API)، تصریح کرد: شرکت سروش مانا فارمد و هستی آریا شیمی بهعنوان شرکت های دانشبنیان، با تکیه بر دانش بومی موفق به تولید برخی APIهای راهبردی شده اندکه پیشتر از خارج وارد میشدند. امروز نهتنها نیاز داخل را تأمین کردهایم بلکه در مسیر صادرات آنها نیز گام برداشتهایم.
در بخش دیگری از این نشست، مهندس آشفته به تبیین انتظارات صنعت از دانشگاه پرداخت و گفت: یکی از چالشهای فعلی در همکاری میان دانشگاه و صنعت، نداشتن ساختارهای چابک و قابل انعطاف در دانشگاههاست. متأسفانه نگاه صرفاً آموزشی در برخی دانشگاهها، اجازه نمیدهد ظرفیتهای پژوهشی و فناورانه به بلوغ و کاربرد برسند. ما معتقدیم که اگر دانشگاهها اجازه داشته باشند در قالب ساختارهایی همچون سهامداری، قراردادهای رویالتی یا بهرهمندی از حق مالکیت معنوی در پروژههای صنعتی حضور پیدا کنند، هم نفع دانشگاه تأمین میشود و هم انگیزه و پویایی علمی ارتقاء مییابد.
وی افزود: از منظر ما، همکاری دانشگاه و صنعت صرفاً نباید به انجام چند پروژه تحقیقاتی محدود شود. باید بستری برای انتقال تجربه، آموزشهای مهارتی به دانشجویان، تربیت نیروی انسانی متناسب با نیاز صنعت، کارآموزیهای هدفمند و حتی سرمایهگذاری مشترک بر روی پروژههای فناورانه فراهم شود.
در ابتدای این نشست دکتر مهدی نریمانی معاون منابع انسانی با تأکید بر نقش کلیدی نیروی انسانی متخصص در توسعه فناوری، از مهندسی شیمی بهعنوان یکی از پایههای اساسی صنعت داروسازی یاد کرد و گفت: در حال حاضر، حدود ۲۵ درصد از کارکنان گروه دارویی گلرنگ، از فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی هستند و بخش عمدهای از آنها در رشته شیمی تحصیل کردهاند. این موضوع نشاندهندهی ظرفیت بالای دانشگاه در تربیت نیروهای توانمند و قابل اعتماد است. همچنین دو مدیرعامل شرکت های تابعه نیز فارغ التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
در ادامه این نشست، اعضای هیئت علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات نیز با استقبال از پیشنهادات مطرحشده، ضمن بیان دیدگاههای خود در خصوص موانع، ظرفیتها و راهکارهای همکاری علمی با صنعت، آمادگی دانشگاه را برای توسعه تعاملات هدفمند اعلام کردند.
در پایان جلسه، پیشنهاد بازدید اعضای هیئت علمی از کارخانهها و مراکز تحقیقاتی گروه دارویی گلرنگ در شهر قدس مطرح شد تا اعضای هیئت علمی از نزدیک با فرآیندهای تولید، امکانات فناورانه و پروژههای توسعهای این گروه آشنا شوند.
این نشست، گامی مهم در مسیر همافزایی علمی و صنعتی، و زمینهساز آغاز همکاریهای مؤثر میان گروه دارویی گلرنگ و دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ارزیابی میشود.