گزارش سرمایه انسانی هلدینگ دارویی گلرنگ (Linkedin)

«از دانشگاه تا صنعت؛ نقشه راه داروسازان جوان»

گردهمایی دانشجویان داروسازی دانشگاه‌های تهران با عنوان “سفر به آینده” به همت گروه سرمایه‌گذاری دارویی گلرنگ در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی گروه دارویی گلرنگ، در این گردهمایی سخنرانانی از بخش خصوصی و دولتی، چالش ها و موفقیت های پیش رو در مسیر دانشجویان داروسازی را بیان کردند.
در گردهمایی سفر به آینده، دکتر مهدی نریمانی معاون منابع انسانی و توسعه مدیریت شرکت سرمایه گذاری دارویی گلرنگ درخصوص “رهبری در صنعت دارو؛ چگونه دانشجویان امروز می توانند مدیران فردا شوند؟”، دکتر سارا سپهر مدیرعامل شرکت دانش بنیان ابیان فارمد در خصوص “مسیر شغلی فارغ التحصیلان داروسازی”، محمد تقی فتحی مدیر عامل شرکت دانش بنیان واریان فارمد در خصوص “داستان موفقیت ،شکست ها و نقش داروسازان در آینده صنعت”و دکتر جنت عضو هیئت علمی سازمان غذا و دارو در خصوص “سیاست های سازمان غذا و دارو در حمایت از داروسازان” سخنرانی کردند.
همچنین در این گردهمایی پنلی با موضوع ارائه تجربیات با حضور پیام زندی رییس مرکز نوآوری شرکت سرمایه‌گذاری گلرنگ، مهدیه کلخورانی مسول فنی شرکت دانش بنیان پژوهش گستران، امیر منصور جلالی معاون مارکتینگ و مدیکال شرکت دانش بنیان واریان فارمد، مهدیه فرهنگی سرپرست تحقیق و توسعه شرکت دانش‌بنیان واریان فارمد، الهام نیک اعتقاد رییس تضمین کیفیت شرکت دانش بنیان وندا فارمد، رفعت السادات زمانی مدیر کنترل کیفیت و آزمایشگاه شرکت دانش بنیان فاران شیمی برگزار شد.
در این گردهمایی نمایشگاهی از دستاوردهای شرکت های دانش بنیان گروه سرمایه گذاری دارویی گلرنگ برپا شده است.


۳ مهارت ضروری برای تبدیل دانشجویان داروسازی به مدیران آینده صنعت دارو
معاون منابع انسانی هلدینگ دارویی گلرنگ گفت: برای موفقیت و رشد سریع دانشجویان در صنعت دارو، نیاز به ۳ مهارت فردی، رهبری و مدیریت و در نهایت مهارت فنی است .
مهدی نریمانی معاون منابع انسانی هلدینگ دارویی گلرنگ در خصوص “رهبری در صنعت دارو؛ چگونه دانشجویان امروز می توانند مدیران فردا شوند؟” سخنرانی کرد.
وی در این گردهمایی با اشاره به تاریخچه تشکیل شرکت سرمایه گذاری دارویی گلرنگ گفت: این شرکت سال ۱۳۸۹ با هدف تکمیل زنجیره دارویی کشور تاسیس شده است، در حال حاضر ۱۴ شرکت فعال،۷ سایت تولیدی و تقریبا ۲۱۰۰ نفر در مجموعه هلدینگ دارویی گلرنگ مشغول به فعالیت هستند.
وی ادامه داد: ۸ شرکت از مجموع ۱۴ شرکت فعال هلدینگ، شرکت‌های دانش بنیان هستند که در حال تجاری‌سازی ، خلق دانش و تکمیل زنجیره دارویی کشور با دانش های روز هستند.
نریمانی افزود: این گردهمایی با هدف پاسخ به سوال های مختلف دانشجویان در خصوص آینده شغلی آنها در صنعت دارو برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه حوزه های مختلفی در صنعت داروسازی از قبیل فروش، مارکتینگ، تضمین کیفیت، کنترل کیفیت، تحقیق و توسعه وجود دارد، بیان کرد: ما سعی داریم تا حد امکان در این گردهمایی به این سوال ها پاسخ دهیم .
وی خاطرنشان کرد: با توجه به کسب و کار ما که ۸ شرکت آن، شرکت دانش بنیان هستند، ترجیحا وابستگی خیلی زیادی به نخبگان و کسانی که در حوزه دانش و فناوری فعالیت می کنند، دارد. بنابراین تمایل داریم یک شناخت دو طرفه نسبت به هم پیدا کنیم و این موضوع خیلی مهمی در قالب مسئولیت اجتماعی و مسئولیت شرکتی ما است که نیروهای خود را از افراد نخبه و فارغ التحصیلان برتر دانشگاه انتخاب کنیم.
وی گفت: برای موفقیت و رشد سریع دانشجویان در صنعت دارو، نیاز به ۳ مهارت فردی، رهبری و مدیریت و در نهایت مهارت فنی است .
نریمانی یادآور شد: آنچه که دانشجویان در خصوص اینکه ما به چه سمتی در این صنعت باید برویم مربوط به این ۳ حوزه می شود.
نریمانی در پایان خطرنشان کرد: بورسیه دانشجویان داروسازی، همکاری و سرمایه گذاری بر روی ایده ها ونیز طرح های دانشجویی حوزه دارو از جمله مسیرهای پیش روی همکاری فارغ التحصیلان داروسازی با هلدینگ دارویی گلرنگ است.


داروسازان محور اصلی صنعت هستند اما برخی خودشان نقششان را کمرنگ کرده اند
مدیرعامل شرکت دانش بنیان ابیان فارمد گفت: شکل گیری تعامل صنعت با دانشگاه یک کار بسیار مثبت است چرا که موجب آگاهی سازی فارغ التحصیلان برای ورود به بازارکار و جلوگیری از آزمون و خطا در انتخاب شغل شده است.
دکتر سارا سپهر در ابتدای این گردهمایی با مثبت بر شمردن شکل‌گیری تعامل صنعت و دانشگاه افزود: این امر موجب آگاهی سازی برای ورود به بازارکار و جلوگیری از آزمون و خطا برای فارغ التحصیلان در انتخاب مشاغل مختلف شده است.
وی در خصوص جایگاه صنعت داروسازی در ایران بیان کرد: صنعت دارو یکی از صنایع پیشرو در ایران است و همچنان نقش اصلی به عهده داروسازان است، مگر اینکه ما مواقعی خود خواسته نقشمان را واگذار و یا کم رنگ کرده‌ایم.
وی افزود: مسیرهای شغلی زیادی در این صنعت بعد از فارغ التحصیلی از قبیل رگولاتوری، تضمین کیفیت،کنترل کیفیت، تولید، تحقیق و توسعه و واحد فروش است.
وی با اشاره به اینکه مسول فنی داروخانه با خروج از محل کارخود، مسئول چیزی نیست،گفت: مسئول فنی یک شرکت دارویی از زمان تولید و ورود دارو به بازار تا تاریخ انقضا آن مسئول دارو است.
وی ادامه داد: مسئول فنی در صنعت دارو، باید اشراف کامل به تمامی زمینه‌های دارویی داشته باشد، بنابراین وقتی داروسازان می‌خواهند وارد حیطه مسئولیت فنی شرکت دارویی شوند، اولین چیزی که سازمان غذا و دارو می خواهد اینکه باید ۲سال سابقه صنعت ارائه کنند، چرا که مسئول فنی بعد از مدیر عامل، مسئول تمام اتفاقاتی است که برای محصول می‌افتد و باید پاسخگو باشد.
وی افزود: کسانی که مسئولیت‌پذیری بیشتری دارند می‌تواند در واحد مسئول فنی فعالیت کنند، بنابراین مسئولیت فنی در کارخانه داروسازی باید ریسک پذیری بوده و اشراف کامل به کل سازمان داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه مسئول فنی رابط بین سازمان غذا و دارو و شرکت است، افزود: در تضمین کیفیت که به رگولاتوری نزدیک است، در صنعت داروسازی زیر مجموعه مسئول فنی حساب می شود.
وی در ادامه به دانشجویان توصیه کرد: در تضمین کیفیت نیز اگر فردی هستید که مستندساز و فرآیندساز هستید، می‌توانید فرد موثر باشید، علم تضمین کیفیت در صنعت دارو بسیار جامع است.
دکتر سپهر با بیان اینکه در کنترل کیفیت، شیمیدان‌ها از نظر علمی، توانمند، همراه و همپا با صنعت دارو هستند، گفت: در بخش کنترل کیفیت مدیر این بخش باید داروساز باشند، داروسازها در این بخش علاوه بر اشراف در خصوص کار با دستگاه‌ها، باید دقت بالا داشته باشند، کار کنترل کیفیت کار نسبتا بی‌دردسری در حیطه کار آزمایشگاهی و صنعت دارو است اما دقت بالا می طلبد.
وی یادآور شد: واحد تولید که یکی از واحدهای اصلی صنعت دارو است، الزام ما این است که مدیر تولید نیز در این صنعت باید داروساز باشد، مدیر تولید باید روحیه پویا و پرتکاپو داشته باشد، در واحد تولید باید دستگاه‌های تولیدی را بشناسند، این واحد نیاز به مدیریت و نظارت دارد.
دکتر سپهر ادامه داد: واحد تحقیق و توسعه در بخش ماده اولیه بیشتر در اختیار شیمیست‌ها قرار گرفته است و داروسازها از این امر فاصله گرفتند که خوب نیست.
وی در پایان با ابراز امیدواری از دیدن دانشجویان در صنعت دارو توصیه کرد: کارآموزی های خود را در صنعت، داروخانه و بالین جدی بگیرید، مهارت نرم خود را افزایش دهید، از جمله کارتیمی و حل مسله را جدی بگیرید و به روز باشید.


نقشه راه داروسازان جوان: از شناخت اقتصاد دارو تا ورود به عصر ژن درمانی
مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان هلدینگ دارویی گلرنگ گفت: بازار دارویی کشور ما ۳ بیلیون دلار یعنی ۲دهم درصد بازار دارویی جهان است.
محمد تقی فتحی مدیر عامل شرکت دانش بنیان واریان فارمد در گردهمایی دانشجویان داروسازی دانشگاه های تهران باعنوان “سفر به آینده” در خصوص داستان موفقیت،شکست ها و نقش داروسازان در آینده صنعت سخنرانی کرد .
وی در این گردهمایی با اشاره به جایگاه صنعت داروسازی در دنیا گفت: صنعت داروسازی در سال ۲۰۲۴ هم از نظر رشد، اندازه، بعد از صنعت نفت و انرژی و صنعت فناوری اطلاعات سومین صنعت دنیا است.
وی افزود: تولید ناخالص داخلی ایران ۴۴۲ بیلیون دلار است؛ یعنی ۲۵ درصد صنعت دارویی دنیا را به خود اختصاص داده است. در عین حال بازار دارویی کشور ما ۳ بیلیون دلار است یعنی ۲دهم درصد بازار دارویی جهان. در حالیکه شرکت فایزر ۶۶ بیلیون دلار و تقریبا ۲۰ برابر بازار دارویی کشور ماست.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان واریان فارمد ادامه داد: شرکت فایزر ۱۷۰ سال عمر دارد و مراکز تحقیق و توسعه‌اش در کل دنیا توسعه یافته اند. این شرکت مطالعات بالینی متعددی در زمینه های مختلف انجام می دهدکه عمدتا داروسازان برجسته دنیا رهبری آن را به عهده دارند. از سوی دیگر طیف بسیاری از افراد که در این شرکت جذب می شوند طیف داروسازان هستند.
فتحی یادآور شد: شرکت واریان فارمد یکی از شرکت های تابعه گروه سرمایه گذاری دارویی گلرنگ است که در سال ۲۰۰۹ شرکت تاسیس شد و در سال ۲۰۱۳ ،۸ میلیون دلار زیان انباشته شرکت داشت و شرکت در حال تعطیلی بود، کار تحقیق و توسعه خوبی در شرکت انجام شده بود، اما در مارکتینگ و لانچ محصول و تجاری سازی محصول، ضعف عملکرد مشهود بود. هلدینگ دارویی گلرنگ در آن زمان ۷۰ درصد این شرکت را در اختیار گرفت و در بین سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲، دارویی گلرنگ لیدر داروهای آهسته رهش تزریقی در کشور شد و در حال حاضر هم تنها تولید کننده در داروهای آهسته رهش تزریقی در کشور محسوب می شود.
وی با بیان اینکه در تحقیق و توسعه، تولید، مارکتینگ، توزیع و فروش محیط کسب و کار داروسازان است، گفت: اینکه ۲دهم درصد بازار دارویی دنیا را داریم من داروساز مقصر هستم، در حالی که در حال حاضر در دنیا بحث ژن‌تراپی و سل‌تراپی، شخصی‌سازی در داروها مطرح و زمینه بسیار خوبی برای فعالیت داروسازان فراهم است.
مدیر عامل واریان فارمد با تاکید بر اینکه داروسازان جوان ما باید به شخصه به خود اطمینان داشته باشند، افزود: در مسیر رو به آینده دانشجویان داروسازی شناخت از اقتصاد دارو و صنعت داروی کشور و دنیا بسیار حائز اهمیت است.
وی خطاب به دانشجویان داروسازی حاضر در گردهمایی گفت: باید اقتصاد دارو را بشناسید، باید شناختی از گذشته داروی کشور داشته باشید و نمونه های موفق کشور را مطالعه کنید.
فتحی افزود: بخش استراتژی نیز یکی از مولفه‌هایی است که باید توسط دانشجویان داروسازی دنبال شود، در بحث ساختار حاکمیتی نیز در خصوص قوانین، قیمت گذاری، تسهیل گری، نظارت، داروسازان جوان ما می توانند راهکار ارائه دهند.

 


اعلام آمادگی سازمان غذا و دارو برای حمایت از استارتاپ‌های دانشجویی در مراکز تحقیقاتی
عضو هیات علمی سازمان غذا و دارو از بروز رسانی مراکز تحقیقاتی این سازمان و میزبانی از دانشجویان و تیم های استارتاپی در آینده خبر داد.
دکتر بهروز جنت عضو هیات علمی سازمان غذا و دارو نیز در این گردهمایی خطاب به دانشجویان گفت: اول باید در رشته خود توانایی کسب کنید و بعد از آن انتظار داشته باشید که در کسب و کار موفق باشید.
وی با اشاره به اینکه اولین کار دانشجویان، افزایش توانایی های خود در این فرصت طلایی است، افزود: دانش به سادگی در اختیار شما است، بنابراین داشتن دانش به تنهایی کافی نیست، بنابراین روش فکر کردن و بکار گرفتن آن دانش موجب برتری شما می شود، منطقی فکر کردن برای حل مسائل را باید یاد بگیرید.
وی یادآور شد: یکی از هنرهایی که بشر به آن رسیده و الان از آن استفاده می کند، کلاسه کردن دانش است.
جنت در خصوص شخصی سازی پزشکی در آینده گفت : در قدیم پیش از صنعتی شدن حوزه دارو در حوزه تشخیص، حکیم را داشتیم که به صورت فردی و شخصی برای هر فرد دارو تجویز می کرد، الان بحث شخصی‌سازی پزشکی مطرح است بنابراین در آینده نیز ممکن است داروخانه‌ها به سمت داروهای شخصی با فرموله شخصی وارد شوند.
وی خاطرنشان کرد: دنیا بر روی توان ذهنی نیروی انسانی می‌گردد، در حال حاضر بزرگترین کمبودی که دنیا دارد، کمبود نیروی انسانی متفکر و دارای ایده است.
نماینده سازمان غذا و دارو توصیه کرد: دانشجویان داروسازی قبل از هرکاری تصور کردن، منطقی فکر کردن را برای پیشبرد اهداف خود یاد بگیرند.
جنت یادآور شد: سازمان غذا و دارو در حال حاضر مراکز تحقیقاتی خود را به روز رسانی می کند، در آینده میزبان دانشجویان و شرکت های استارتاپی در این مراکز خواهد بود.

فناوری مهمترین سرمایه شرکت‌های دارویی است
رییس مرکز نوآوری شرکت سرمایه‌گذاری دارویی گلرنگ گفت: فناوری مهمترین سرمایه و ابزاری است که یک شرکت دارویی در دست خواهد داشت.
پیام زندی رییس مرکز نوآوری شرکت سرمایه گذاری دارویی گلرنگ در گردهمایی دانشجویان داروسازی دانشگاه های تهران با عنوان “سفر به آینده” در خصوص «توسعه دارو و تاسیس شرکت» سخنرانی کرد.
وی در این گردهمایی با اشاره به اینکه فناوری سرمایه استارت‌آپ‌ها است، گفت: فناوری مهمترین ابزاری است که یک شرکت دارویی در دست خواهد داشت.
وی در خصوص روند درست توسعه فناوری و نیز نگاه سرمایه‌گذار به طرح های فناورانه افزود: در مرکز نوآوری شرکت سرمایه‎گذاری دارویی گلرنگ ما با استارت‌آپ‌ها، طرح‌ها،‌ پروژه ها رو به رو هستیم و مسائلی که یک خط از هلدینگ دارویی گلرنگ جلوتر است دنبال می‌کنیم و سعی می‌کنیم با مدیریت درست ریسک‌هایی که دارند بتوانیم در هلدینگ دارویی حمایت کنیم.
زندی ادامه داد: در کشور یک بازار ۸۰۰ میلیارد تومانی صنعت دارو با تعداد زیادی بازیگران وجود دارد اما هیچ ارزشگذاری خاصی بین این رقبا وجود ندارد و تقریبا در بازار سهم یکسانی دارند و فقط چند شرکت هستند که به ابعاد بزرگ باهم رقابت می کنند.
وی ادامه داد: فناوری به شما این توانمندی و ابزار را می‌دهد که در بازاری که بازیگران کمتری دارد، خود را عرضه کنید. فناوری کمک می کند هرکسی با شما وارد رقابت نشوند، فناوری مانند سدی عمل می‌کند تا از ورود دیگران به حوزه فعالیت شما جلوگیری کند.
رییس مرکز نوآوری شرکت سرمایه‌گذاری دارویی گلرنگ یادآور شد : در کسب و کارتان به دنبال ایجاد پلتفرم‌ها باشید، پلتفرم فناوری به شما کمک می کند که بتوانید یک سبد محصول از یک فناوری خاص داشته باشید تا بازار را بتوانید در اختیار بگیرید.
وی یادآور شد: فناوری همیشه در ذات خود محصول نیست بلکه در فناوری تولید محصول است، بنابراین فناوری که در تولید بدست آورده می شود، یک دستاورد بزرگ است.
زندی در بخش دیگری از سخنان خود ۶ شاخص مثبت فناوری را در صنعت داروسازی را؛ پلتفرم فناوری، مدت اثر بالاتر، عوارض جانبی پایین تر، راحتی استفاده برای بیمار، استقبال متخصصان و مسیر اخذ مجوز شفاف برشمرد.
رییس مرکز نوآوری شرکت سرمایه‌گذاری دارویی گلرنگ پیچیدگی پایین، ابهام در مجوزها، کارایی نامشخص، جایگزین‌های بهتر و بازار رو به افول را از مهمترین شاخص های منفی فناوری دانست.
زندی با اشاره به اینکه در حال حاضر در مرکز نوآوری شرکت سرمایه گذاری دارویی گلرنگ از ارایه فرمولاسیون‌های جدید استقبال می‌شود، یادآورشد: در حال حاضر رویکردهای نوین شرکت در توسعه فناوری‌ها، لایسنسینگ، مشارکت در توسعه محصول، خرید فناوری و سرمایه گذاری مشترک است.
وی؛ تیم، مدل درآمدی، اخذ مجوز، مساله، درخواست، مالی، بازار و راه حل را، ۸ شاخص برای ارائه کار به سرمایه گذاران و نیز شرکت سرمایه گذاری دارویی در هلدینگ دارویی گلرنگ برشمرد.
زندی در خصوص حوزه تجهیزات و دارو نیز خاطرنشان کرد: حوزه تجهیزات و دارو بازار رو به رشد و جذابی در آینده خواهد بود و تقریبا صنعت از این شکل که حول پزشک و درمانگر می چرخد؛ در آینده حول خود بیمار و مصرف کننده خواهد چرخید.
وی یادآور شد: رویکردهای نوین توسعه فناوری در دنیا به این صورت است که شرکت های دارویی بزرگ دنیا، به ۳ روش لایسنسینگ، مشارکت در توسعه محصول و خرید فناوری در حال فعالیت هستند.

لینک گزارش تصویری

سایر اخبار

دانستنی ها