شماره ۱۳۱ ماهنامه الکترونیکی خبری-تحلیلی «پرسیاوشان» به همت روابط عمومی گروه سرمایهگذاری دارویی گلرنگ منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی گروه دارویی گلرنگ، در این شماره از ماهنامه «پرسیاوشان» تازهترین تحولات صنعت دارو در ایران و جهان مورد بررسی قرار گرفته و به نوآوریها، دستاوردها و چالشهای پیشروی فعالان این صنعت پرداخته شده است.
از جمله مطالب شاخص این شماره میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- چشمانداز بازار هوش مصنوعی در اکتشاف دارویی:
در این گزارش به بازار ۸ میلیارد و ۵۳۰ میلیون دلاری هوش مصنوعی در حوزه اکتشاف دارو پرداخته شده است؛ فناوریهایی که با تسریع فرآیند کشف دارو و افزایش دقت، تحولی چشمگیر در حوزه داروسازی ایجاد کردهاند.
- لیپوزوم؛ دارورسان همهکاره:
مروری بر تاریخچه و کاربردهای لیپوزومها در داروسازی، از کشف اولیه توسط «الک داگلاس بنگهام» تا کاربردهای گسترده امروزی این حاملهای دارویی در درمان بیماریهای مختلف.
- معرفی شرکت دارویی «روش» بهعنوان سومین شرکت برتر دنیا:
نگاهی به جایگاه جهانی شرکت دارویی سوئیسی «روش» که در حوزه درمان سرطان پیشرو است و بیش از ۱۰۳ هزار نفر در سراسر جهان در این مجموعه مشغول به کار هستند.
دستاوردهای گروه دارویی گلرنگ
در بخش داخلی، به دستاوردهای شاخص گروه دارویی گلرنگ در خرداد ماه پرداخته شده است که از جمله مهمترین آنها میتوان به رونمایی از داروی ناباروری «واریورلیکس» (گانیرلیکس) توسط شرکت واریان فارمد در یازدهمین کنگره بینالمللی طب تولید مثل و معرفی دو عضو جدید خانواده محصولات «فستمیل» توسط شرکت پژوهش گستران تغذیه آسان در دهمین کنگره مراقبتهای ویژه (ICU) اشاره کرد.
همچنین در این شماره گفتوگوی اختصاصی با دکتر سارا سپهر، مدیرعامل شرکت دانشبنیان ابیان فارمد، منتشر شده است که در آن به تشریح برنامههای آینده این شرکت و هدفگذاری برای ارزآوری یک میلیون دلاری پرداخته شده است.
سایر مطالب ویژه این شماره:
- شبیهسازی سلولی در توسعه دارویی
- نانو رباتها و نانو حاملها؛ امیدی نوین برای درمان سرطان
- اینفوگرافیک اختصاصی درباره ویرایش ژن «کریسپر»
ماهنامه «پرسیاوشان» با هدف اطلاعرسانی تخصصی و تبادل تجربیات در صنعت دارو به صورت الکترونیکی منتشر شده و در اختیار خانواده بزرگ گروه دارویی گلرنگ قرار میگیرد.
پرسیاوشان گیاهی است ظریف و همیشهسبز از خانواده سرخسها که بیشتر در نواحی مرطوب و سایهدار رشد میکند. در طب سنتی ایرانی، از این گیاه برای درمان بیماریهای تنفسی مانند سرفه، آسم، و گرفتگی صدا بهره میگیرند و معتقدند که خاصیت ضدالتهابی و خلطآور دارد. نام این گیاه با افسانههای ایرانی نیز گره خورده است؛ در شاهنامه فردوسی، پرسیاوشان به گیاهی اطلاق میشود که پس از مرگ سیاوش، شاهزاده پاکنهاد ایرانی، از خون یا خاکستر او رویید و نمادی از پاکی و مظلومیت او شد. این پیوند اسطورهای، به پرسیاوشان چهرهای مقدس و حماسی بخشیده است.